Particulieren

Heeft u voornemens de keuken, de badkamer , het toilet of een andere ruimte binnenshuis te renoveren?

Laten we dan samen even stil staan bij het belang van goed kitwerk. Waarom is goed kitwerk van belang?

Een goede kitlaag houdt vocht, warmte, kou en wind tegen. De voegen tussen verschillende oppervlaktes moeten worden voorzien van kitwerk die de beweging van de verschillende materialen kan opvangen.  In de badkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat alle kieren, naden en voegen voorzien worden van kitwerk om lekkages te voorkomen. Daarnaast voorkomt goed kitwerk schimmel in kieren en op vochtige plekken. Ook kan een goede kitlaag resulteren in flinke besparingen op de stookkosten daar het isolerend werkt!

  • Het kitwerk bij tegels zorgt ervoor dat alle voegen, kieren en naden in de ruimte op een goede manier zijn afgedicht. Hierdoor kan er geen vuil achterblijven.
  • Daarnaast zorgt het kitwerk bij tegels dat er geen water wordt doorgelaten op plekken waar je het niet wilt hebben. Tevens brengt dit met zich mee dat er geen schimmel kan ontstaan.
  • Dankzij het kitwerk bij tegels ontstaat er een mooie, strakke afwerking die de hygiëne in de ruimte sterk verbeterd.
  • Het kitwerk bij tegels dient daarom wel met het juist materiaal te worden gedaan. Omdat tegels voornamelijk in natte ruimtes, zoals badkamers of toiletten, worden geplaats is het van belang een waterdichte en schimmelwerende kitsoort te gebruiken.
  • Een badkamer kitten voorkomt lekkages en schimmel in de badkamer. Omdat de kitvoegen in  een badkamer dagelijks bloot staan aan zeer veel water, kalk en zeepresten kan slecht kitwerk of een lekkende kitvoeg grote gevolgen en ongewenste kosten met zich mee brengen.
  • Verzekeraars dekken namelijk geen (gevolg)schade wanneer een lekkage het gevolg is van achterstallig onderhoud. Een badkamer kitten is daarnaast ook nog eens bevorderend voor de hygiëne van een badkamer. Door uw badkamer met de juiste kitsoort te kitten wordt schimmelvorming voorkomen die door vocht en stilstaand water kan ontstaan. Daarnaast ziet een goed gekitte badkamer er ook nog eens fraai uit.

Benieuwd hoe VDB-kit u hierin verder kan adviseren?

Neem dan gauw contact met ons op voor vrijblijvend advies